Resepi Ayam Masak Lemak Cili Padi (SbS)

11 views

Resipi Masakan Nusantara Dan Petua Online 2017 Resepi Ayam Masak Lemak Cili Padi (SbS) Resipi Masakan 2017,Ayam,Jagung,resipi, kongsi resepi, myresepi, petua tradisional dan petua memasak,Petua Online

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)

Sumber : ‎Azlina Ina Fans

Resepi Ayam Masak Lemak Cili Padi

20 tangkai cili padi kampung sape yang tak tahan pedas jangan ikut aksi ini hahaa kurangkan la takut ko terjun sungai

Ayam sebelah bersihkan dengan tepung gandum untuk hilangkan bau hanyir ayam

Bawang merah 4 ulas pastikan bawang india kalau takde ko amik tiket dulu pegi india beli balik baru buat..

Resepi masak lemak ni xde gune bawang putih jangan taruk bawang putih xsedap

Kunyit idup ni bukan suh ko cari mamat kunyit ahahaa.. ok tumbuk semua bahan dari atas ke kunyit ni

Ok sediakan periuk yang tan tan warne nye hahaa..

terjun kan semua.. titik kan 3 batang serai terjun kan sekali tuang 1 cawan air paip dan didih kan.. Takyah tumis tumis…

Dah didih masuk ayam tutup (letak tudung) 5 minit bagi kecut

Masuk 1 kotak santan

1/2 cawan air kalau nak kuah banyak lebihkan sket.. biarkan ayam empuk sambil-sambil kacau jangan pecah santan xsedap

Masukkan sedikit asam keping jangan masuk awal sangat nanti telebih kembang asam tu gulai ko masam.. garam dan perasa kalau nampak kurang kuning tambah sikit serbuk kunyit

Tadaaa.. Alhamdulillah masak dengan elok dan jayannya.. ape lagi makan la berasap telinge beb hahaa

Selamat mencuba..

Jangan lupa share..

About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi – resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

Resepi Ayam Masak Lemak Cili Padi (SbS)