Resepi Sup Daging Terbaikk!! (SbS)

23 views

Resipi Masakan Nusantara Dan Petua Online 2017 Resepi Sup Daging Terbaikk!! (SbS) Resipi Masakan 2017,Ayam,Jagung,resipi, kongsi resepi, myresepi, petua tradisional dan petua memasak,Petua Online

Resepi Sup Daging Terbaikk!! | Asalamualaikummmm… idea memasak ramadan kali ni yang simple2 je eh… sup daging kekasih ku di ambil org wah tajuk nye khas tuk kekasih2 curang jangan tambah racun tikus hahaa jom2 cikedot resepi

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)

Sumber : ‎Azlina Ina Fans

Resepi Sup Daging Terbaikk!!

Bahan-bahannya:

4 ulas bawang merah hiris

1/2 labu bawang besar hiris

basuh bersih akar dan batang saderi atau batang sup jangan masukkan dengan tanah-tanah galian die sekali haha sedikit halia hiris

ok sup bunjut beli yang sup tulang adabi

Ok daging dah rebus awal dengan seinci halia diketuk

Tumis bahan2 yang disebut kan awal tadi di dalam periuk hitam manis si tompok manggis hahaha… sampai garing dan naik bau

Masukkan carrot atau kentang kalau nak.. masuk kan air dan biar mendidih sampai bahan tadi empuk

Masukkan daging dan air rebusan daging sekali

Garam dan perasa serta cilipadi patah-patahkan bukan masukkan patah amin ok kalau nak pedaas sket xnak xyah letak

Hahaha masa ambik gambar ni lapar tahap gaban sampai menggeleto tangan.. harap korang nampak tu limau nipis bukan anggur perahkan dalam sup

Dah siap tabur daun bawang dan daun sup.. 

Makkkkk aih jangan pandang lama-lama perghh.sedap weh…

Resepi tambahan : Sambal Kicap Pedas Manis

15 tangakai cilipadi

1sb gula

tumbuk lumat

masukkan 2 bijik bawang putih tumbuk pecah-pecah je

tuang kicap

perah limau sket.. siap, makan dengan sup ni..  makkkkkk aih hahaha berasap beringusss

About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi – resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

Resepi Sup Daging Terbaikk!! (SbS)