Scramble egg salmon

132 views

Resipi Masakan Nusantara Dan Petua Online, Hello jumpa lagi di blog resipimasakan.site,Kali ini saya ingin berbagi resipi – Scramble egg salmon – Resepi Masakan 2017,resepi masakan ayam,resepi masakan kampung,resepi masakan ikan,resepi masakan sotong,resepi masakan daging,resepi masakan melayu,resepi masakan udang,resepi masakan telur,resepi masakan ikan kembung

Scramble egg dgn isi ikan salmon .simple saja resepi ni , saya masak untuk sarapan pagi . boleh dimakan dgn roti , pasta atau makan macam tu saja

BAHAN-BAHAN :

isi ikan salmon yg sudah digrill
buah tomato ceri secukupnya
brokoli secukupnya
daun herba oregano atau pasley secukupnya
telur 2-3 biji
sebiji bawang besar
garam dan serbuk lada hitam secukupnya

CARA MASAK :


potong kecil tomato/brokoli , racik semua bawang besar . Leraikan isi ikan kemudian pecahkan telur dalam mangkuk dan ditambah garam serta serbuk lada hitam secukupnyad an dikacau telur ni sampai sebati . Racik daun oregano .

Panaskan butter secukupnya dalam frying pan atau kuali , masukkan 1 sudu kecil minyak zaitum . bila minyak dah cair dan panas boleh dimasukkan semua bawang besar yg diracik tadi dan digoreng sampai layu dan harum kemudian terus dimasukkan sayur brokoli , kacau serta biar separuh masak . Masukkan tomato dan kacau lagi , bila tomato dah layu masukkan pula isi ikan salmon dan herba oregano secukupnya . Jangan guna banyak sgt daun herba oregano nanti tak sedap scramble egg ni .


Bahan-bahan utk scramblee telur isi ikan salmon ni

Tags: #2-3-bijisebiji #bahan #bahan-bahan #dikacau-telur #isi-ikan #jangan #masukkan #oregano-nanti #pecahkan-telur #sampai-sebati #scramble #utk-scramblee